Over mij

Mijn naam is Miranda.

  • Begonnen met rijden op de manege op mijn 9e jaar
  • Zelf al les gekregen in horsemanship sinds 2014, nog steeds niet uitgeleerd!
  • Verschillende lessen, trainingsweken, clinics en stagedagen gevolgd bij verschillende instructeurs op het gebied van horsemanship (o.a. Slidinghorse, Parelli, Jeff Sanders).
  • Opleiding als Ruitercoach gevolgd
  • Opleiding Energetisch paardentherapeut, verwachte einddatum december 2023

Verder
Al gek van paarden sinds mijn 8 jaar, “Als je je zakgeld inlevert, mag je op ponyrijden bij de manege.” en zo begon het.
Door de jaren heen wel paardrijden en weer een periode niet.

Tot mijn dochter op paardrijden wilde….die geur, de paardjes..! Maar standaard manegeles wilde ik niet meer. Het werd westernles en al gauw vond ik bijrijdpaarden. Met een instructrice die les gaf op basis van horsemanship. Een wereld ging voor me open! Wauw, kan het ook zo!
Zo vriendelijk, minder weerstand, veel meer kijken naar het paard. Bitloos, spoorloos (eh, als in: zonder sporen dus). Vaak ook ijzerloos. Inmiddels heb ik ook verstand van hoeven.
Er kwam een eigen paard. Een paard met een trauma bleek achteraf. Verkopen was geen optie dus aan de slag. En we leerden samen. En na 5 jaar en een blessure op de wei, kwam er een tweede paard. Zonder trauma, maar wel jong. Ze gaat als een trein!

Ik heb de opleiding Ruitercoach gevolgd. Een Ruitercoach gaat uit van het principe dat het antwoord op een hulpvraag al bij de ruiter aanwezig is. Door coaching en instructie te combineren, word je altijd beter en leer je dat je het eigenlijk zelf al weet. Hoe mooi is dat?

Op dit moment (2023) volg ik de opleiding Energetisch paardentherapeut. Hier leer ik om paarden te ondersteunen met energie, kruiden en (shiatsu)massage.

Zoveel geleerd. Grondwerk, rijden, coachen op een positieve manier, lesgeven, houding en zit, helpen van angstige ruiters.

Wil jij ook een (proef)les? Of een fijne ontspanningsmassage voor je paard? Geen vraag is te gek. Kijk bij Contact en mail, bel of app me.